T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuz Dünya Markası Olma Yolunda

Osmangazi Belediyemiz tarafından tek çatı kapsamında ülkemizin en büyük okulu olarak inşa edilen;  2016 yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak açılan, varlık gayesinin farkında kendi hikayesini yazan 1 Okul 4 Proje adıyla anılan  okulumuz ilk 4 yılında  Kalder Bursa'dan aldığı mükemmellik başarı ödülüyle  eğitim alanında dünya markası olan bir okul olmak için emin adımlarla ilerliyor.

Geleceğe yönelik stratejimizin en önemli ayağını markalaşma oluşturmaktadır.

 

Kurumsallaşma ve dünya markası olmak için EFQM modelinin tecrübesinden yararlanıyoruz. Kültür ve medeniyetinin gücüne inanan bir gençlik idealiyle yürüdüğümüz mükemmellik yolculuğunda eğitimciler olarak hızla değişen yeni nesle, öncülük etmek için onlardan önce, değişimi yakalamamız ve takım ruhuyla yönetmemiz vazgeçilmezimizdir. Çünkü eğitim çalışmalarının temelinde insan vardır. Ona verilen değer, beslenen güven gereksinimlerinin karşılanması kendini en üst düzeyde ifade edebilmesi kısacası nitelikli insan olması temel hedeftir ve İlk vazgeçilmez adım gelecek nesillerin daha iyi yetiştirilmesini sağlamaktır. Biz inanıyoruz ki; "İki günü eşit olan ziyandadır."

Kurumumuzda; bütün çalışmalarımızın ortak akılla yürütülmesine inanıyor ve gayret ediyoruz. Çalışmalarımızın temelini hiç de uzak olmadığımız istişare/meşveret kültürü oluşturmaktadır.

Çalışanlarımızın; Anadolu'da Koca Yunus ile zirveye ulaşan insan sevgisi, Mevlana ile ruhlara nakış  nakış  işlenen hoşgörü anlayışı ile kucaklandığı, "Sürekli yaptığımız şey neyse, biz o'yuz. O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır." düşüncesinin kabul gördüğü bir kurumda başarının yakalanacağına inancımız sonsuzdur.

Büyümeyi ve gelişmeyi düzenli ve sistematik bir şekilde yürütmek amacıyla kurumsal gelişim yenileşim, değişim modellerini   Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Vizyon Belgesi MEB 2023  vizyon belgesi, stratejik planımız, vizyon ve misyonumuza, kurum kültürümüze uygun hale getirerek uyguluyoruz. Model desteğiyle okulumuzda uyguladığımız 4 proje/programı birbiriyle entegre hale getiriyoruz ve değişim, gelişim, iyileşmeyi ve sürdürülebilirliği daha kaliteli yönetiyoruz.

2016 yılında kuruluşundan itibaren yönetimde EFQM modelini uygulayarak  "Bu günün ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlığın faydasına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ve donanımlı, ahlaklı bireyleri yarınlara hazırlamak için çıktığımız yolculuğumuzda çalışmalarımızı, iyileştirmelerimizi, hedef ve sonuçlarımızı, süreçlerimizi, çalışmalarımızı rapor halinde yazarak KalDer Bursa Mükemmellik Ödül Sürecine başvurduk.

20  Kasım 2020 Cuma günü  bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr.Saim Kılavuz,  Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi YILDIZ, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Beytullah Seferler, Bursa İl Milli Eğitim Müdür V. Ekrem Koz, BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Zeki Durak, BUSİAD Başkanı Ergün Hadi Türkay, KalDer Bursa Şube Başkanı Emin Direkçi, KalDer Bursa Geçmiş Dönem Başkanı Erdal Elbay, Akademik Bilim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Öcal, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bülent Altıntaş ve Bekir Arslan, BMÖYK Başkanı Sadettin Çiçek,Ödül Yürütme Kurulu, Değerlendiriciler, Okul Yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin pandemi koşullarına uygun katılımı ile gerçekleştirilen törenle Bursa Mükemmellik Başarı Ödülümüzü alarak dünya markası yolunda emin adımlarla devam ediyoruz.

 

Bu vesileyle; okulumuzun yapımından/kuruluşundan bugüne kadar desteğini ve ilgisini eksik etmeyen Din Öğretimi Genel Müdürümüz Sayın Nazif Yılmaz'a, DÖGM Uluslararası Eğitim Öğretim Daire Başkanımız Sayın Mustafa Yıldız'a, okulumuzun bânisi ve hâmisi Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'a ve çalışma arkadaşlarına, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Saim Kılavuz'a ve akademik personele, Akademik Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Sayın Mustafa Öcal'a ve değerli bilim kurulu  üyelerine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz Sayın Sabahattin Dülger ve Sayın Gürhan Çokgezer'e ve kıymetli çalışanlarına, Kalder Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi ve kalite gönüllülerine, fedakar, cefakar okulumuz yönetimine, kalite ofisimize, öğretmenlerimize ve tüm personele dünümüz ve bugünümüz için teşekkür ediyor yarınlarımızdaki kalite yolcuğumuzda birlikte olacağımıza inanıyoruz.

27-11-202027-11-202027-11-202027-11-202027-11-202027-11-202027-11-202027-11-2020    

27-11-202027-11-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2020 - Güncelleme: 27.11.2020 15:36 - Görüntülenme: 833
  Beğen | 4  kişi beğendi