Ara

HAREZMİ MURAT HÜDAVENDİGAR’DA ! Geçen hafta ilk dersi yapılan Harezmi projesi’nde öncelikle öğrenciler ve öğretmenler tanışma oyununda birbirlerini tanımaya çalıştılar. Bu etkinlik katılımcıların eğlenirken, birbirlerini daha yakından tanımalarını sağladı. Yapılan eğitim modeli sunumunda öğrenciler neden bu projede olduklarını, nasıl çalışacaklarını, ne yapmaları gerektiğini anlayarak akıllarına takılan soruları sordular.Hikaye okuma tekniği ile öğrenciler hikayedeki problemin ne olabileceği konusuna odaklanıp, sorunların çözümünde bir araya gelmek gerektiğine ve sürdürülebilir çözümler bulmaları gerektiğine inandılar.Yapılan günlüğüm etkinliğinde, günün kendilerine kalan özetini öz değerlendirme yaparak yazdılar.

Ara

4K PROJESİNDE BU HAFTA! İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Leonard Truçi Koordinatörlüğünde FSB öğrencilerimiz ile bu hafta kişilik konusundan "Câbir b. Hayyân"ın hayatını ele aldılar. "Varlık Gayesinin Farkında Kendi Hikayesini Yazan Okul"

Ara

Okulumuz rehber öğretmenlerinden Şule Nihal Küçük tarafından 12. sınıflar için "Stres Yönetimi ve Ders Çalışma Yöntemleri" konulu seminer verilecektir.

Ara

Durumdan vazife çıkardığımız, problemlere çözüm bulmayı iş haline getirdiğimiz, farklı kişiler ve gruplarla iş birliği yaparak bir hedefe ulaşmayı amaçladığımız, geleneksel yolların dışında düşünmeyi, yeni farklı yaratıcı çözümler üretmeyi hedefleyen, farklı bilim dallarının,uzmanlık alanlarının veya disiplinlerin sınırlarını aşarak, sınır çizmediğimiz okulumuzda bizi tanımlayan, bize yakışan Harezmi projesini başlatıyoruz.

Kas

Filistin için tüm dünyayı silkelenişe, yeniden dirilişe, yeniden ayağa kalkmaya davet ettik. Osmangazi Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Dündar ile birlikte uluslararası öğrencilerimizle İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele veren Filistinli kardeşlerimizi selamladık.

Kas

ÖĞRETMENLER GÜNÜ OKULUMUZDA DÜZENLENEN PROGRAMLA KUTLANDI 24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen programla kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerden oluşan programda öğrencilerimiz Akademik Bilim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Öcal'ın 1976 yılında kaleme aldığı skeci canlandırdılar. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bir kez daha kutluyoruz.

Kas

ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜ YEMEĞİNDE BİRARAYA GELDİ Öğretmenlerimiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Osmangazi Belediyesi Değirmen Park Tesislerinde düzenlenen akşam yemeğinde buluştu. Osmangazi Belediye başkanımız Sn. Mustafa Dündar'ın anlamlı desteğiyle gerçekleşen gecede başkanımız Sn. Mustafa Dündar, Akademik Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Mustafa Öcal, Okul Müdürümüz Zeki Yaslaş ve öğretmenlerimiz hazır bulundu. Bu güzel gecenin gerçekleşmesine vesile olarak ve aynı zamanda katılımıyla bizleri yalnız bırakmayan belediye başkanımız Sn. Mustafa Dündar'a teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Kas

HİKMET PROJESİ TANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen ve pilot okul olarak uygulamaya başladığımız HİKMET Projesi tanışma toplantısı okulumuz danışma kurulu salonunda yapıldı. Müdür yardımcımız İsmail Canbey ve Biyoloji Öğretmenimiz Mehmet Şah Çelik tarafından proje ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda eylem planları öğrencilerle paylaşıldı. Toplantı görüş ve önerilerin dinlenmesi ile sona erdi.

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Kas

4K PROJESİNDE BU HAFTA! İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Leonard Truçi koordinatörlüğünde Uluslararası ve Fsb 9. sınıf öğrencilerimiz bu hafta kavramlardan "Allahım Beni Hedeflerime Ulaştırmada Başarılı Kıl" konusunu ele aldılar.

Kas

Okulumuzun 11. ve 12.siniflari arasında düzenlenen Futbol Turnuvamız sona ermiştir. Final maçı, HAFIZ 11/A ve HAFIZ 12/A sınıfları arasında oynandı. Turnuvayi kazanan HAFIZ 12/A sınıfımızı tebrik ediyoruz. Müsabakalarda ter döken bütün öğrencilerimizi kutluyoruz.

Kas

Ülke Uzmanlığı Projemizde Bu Hafta: ARJANTİN! Arjantin'in tarihinden, sosyal kültürel yapısına, eğitim sisteminden önde gelen şehirlerine ve daha fazlası... "Varlık Gayesinin Farkında Kendi Hikayesini Yazan Okul"

Kas

"ATIKTAN SANATA" SERGİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI Okulumuz Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Osmangazi Belediyesi Çevre, Şehircilik ve Sıfır Atık Müdürlüğünün işbirliğinde, okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Haydar Vanlıoğlu koordinatörlüğünde düzenlenen "ATIKTAN SANATA" sergisi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi binasında görücüye çıktı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi CİNGİL, Osmangazi Belediyesi Sıfır Atık Müdürü Dilek Yosun ve Okul Müdürümüz Zeki Yaslaş'ın hazır bulunduğu sergide birbirinden anlamlıeserler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kas

GAZETECİ ZAFER ŞAHİN OKULUMUZU ZİYARET ETTİ Osmangazi Belediyesi'nin konuğu olarak Bursa'ya gelen Gazeteci Zafer Şahin okulumuzu ziyaret ederek uluslararası öğrencilerimizle bir araya geldi.Okul hakkında müdürümüz Zeki Yaslaş'tan bilgi alan Şahin, daha sonra öğrencilerimizle söyleşide bulundu.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.