Ara

Din Ögretimi Genel Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen Hikmet Projesi kapsamında 9.sinif öğrencilerimiz, edebiyat öğretmenimiz Sinan ASLAN ile birlikte daha önce okudukları Recep ŞENTÜRK'ün Malcolm X adlı kitabının değerlendirmesi yaptılar.

Ara

DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ KUTLU OLSUN Dünya Arapça Günü kapsamında okulumuz Uluslararası AİHL proje öğrencileri tarafından düzenlenen program tiyatro ve şiir dinletileri yapıldı. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 16.12.2023 tarihinde okulumuzda 2. Genel Veli Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.Toplantımızın gündem maddelerinde olan okuldaki eğitim-öğretim ve sınıf rehberlik faaliyetleri ile alakalı bilgi verilerek bireysel veli-öğretmen görüşmeleri gerçekleşti.

Ara

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ İLE İMAM HATİP OKULLARININ YÖNETİCİLERİ TANIŞMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI OKULUMUZDA YAPILDI İlçemizde yer alan İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu müdürleri okulumuzda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Kısa zaman önce İlçemizde

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olarak göreve başlayan Sn. Metin Sezer'in Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Osmangazi İlçe Müftümüz Mehmet Uzun' da katılarak görüşlerini paylaştı.

Ara

MUSİKİ PROJESİ İLE GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ GÖRSEL SANATLAR PROJESİ UYGULAYAN KURUM İDARECİLERİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği ve kardeş okulumuz Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi evsahipliğinde gerçekleşen "Musiki Programı ile Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Yönetici Hareketlilik Programı" kapsamında Bursa'ya gelen kurum idarecileri okulumuzu ziyaret ederek müdürümüz Zeki Yaslaş'tan okul hakkında bilgi aldılar. Nazik ziyaretleri için kurum idarecilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

4K PROJESİNDE BU HAFTA! İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Leonard Truçi koordinatörlüğünde Uluslararası 10. sınıf öğrencilerimiz bu hafta kitaplardan "Nebe Suresinin Tefsiri" konusunu ele aldılar. "Varlık Gayesinin Farkında Kendi Hikayesini Yazan Okul"

Ara

Emek bölgesi din görevlilerinin organize ettiği emek Birlik Camiinde gerçekleşen "Gençlik Buluşmasında" dede-baba-çocuk olmak üzere üç neslin bir araya geldiği buluşmada okulumuz İlahiyat Odaklı Hafızlık öğrencilerinin okumuş olduğu Kur'an'ı Kerim ilahi ve mevlüdün ardından İlahiyat Odaklı Hafızlık Proje Koordinatörü Şükrü DİNÇER konuşma yaptı. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

10. Sınıf Hafız ve FSB öğrencileri arasında yapılan Bilgi Yarışmasında FSB 10B sınıfı birinci olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ederiz. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

9. sınıf Uluslararası ve Hafız öğrenciler ile akran rehberliği, Etüt takibi, Derslerin gidişatı hakkında sohbet gerçekleştirip motivasyonlarını yüksek tutmak için ikramda bulunduk. İkramların temin edilmesi noktasında destek veren Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Koordinatörlük Temsilcisi Ömer Faruk ÜLKER'e, projeyi yürüten ve koordinatörlüğü üstlenen İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Leonard TRUÇİ'ye teşekkür ederiz.

Ara

İlahiyat Odaklı Hafızlık Proje Koordinatörü Şükrü DİNÇER'in önderliğinde Hafızlık ve Fen-Sosyal proje öğrencileri ile Rahman Suresinin mahiyeti ve genel içeriği ile alakalı sohbet gerçekleştirildi.

Ara

PROGEB üyeleri ile Genç PROGEB ekibi Okul idaresinin katılımıyla yeni proje çalışmalarının değerlendirildiği ve yeni çalışmaların planlandığı keyifli bir toplantı gerçekleştirdi.

Ara

Adım Adım Endülüs Projesi kapsamında 22-27 Ocak 2024 tarihleri arasında Malaga/ İspanya'dayız!  Uluslararası bir okul olarak yurtdışında yüksek öğrenim fırsatları ve üniversite yaşamı hakkında birinci elden bilgi almak, okulumuzun da bir parçası olduğu IB World Schools’a üye IB okullarını ziyaret ederek  işbirliklerini güçlendirmek aynı zamanda İspanya kültürünü ve İspanya'daki İslam eserlerini yakından görmek amacıyla oluşturulan proje çalışması bütün öğrencilerimizin  katılımına açıktır .Detaylar için IB koordinatörü Elif Çevlik ile görüşebilirsiniz.

Ara

HÜDAVENDİGAR'DA BASKETBOL TURNUVALARI BAŞLIYOR... Basketbol Turnuvaları 11 Aralık Pazartesi günü İbrahim Yıldız'ın koordinatörlüğünde başlıyor. Etkinlikte görev alacak olan öğrencilerimize başarılar dileriz. Turnuva ile alakalı detaylı bilgiye koordinatörden ulaşabilirsiniz.

Ara

"Hedef 2024 Projesi" kapsamında öğrencilerimizin Ekim ve Kasım aylarında girdikleri deneme sınavlarında toplamda en fazla net artışı yapan öğrencilerimiz "Parlayan Yıldızlar" olarak seçilmişlerdir Hedefimiz mutlak başarı. "Varlık gayesinin farkında kendi hikayesini yazan okul"

Ara

“HİKMET Projesinin” Kasım ayı faaliyeti, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Faaliyet programına uygun olarak proje kapsamında bulunan 9. sınıf öğrencilerimiz “Amistad” adlı filmi izleyerek okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Kemal Sinan ASLAN koordinatörülüğünde değerlendirmelerde bulundular.